Vyhlásenie Slovenského zväzu biatlonu

11. novembra 2018 (SZB) - Prezídium Slovenského zväzu biatlonu sa na svojom rokovaní v piatok 9. novembra 2018 opäť zaoberalo situáciou, ktorá nastala v súvislosti s tým, že sestry Fialkové ani po viacnásobnom rokovaní s ich právnym zástupcom, nepodpísali Zmluvu o zabezpečení štátnej športovej reprezentácie. Podpis zmluvy je základnou podmienkou prezídia Slovenského zväzu biatlonu pre reprezentovanie športovca na medzinárodných podujatiach.

Zmluvu o zabezpečení štátnej športovej reprezentácie, podľa návrhu Slovenského zväzu biatlonu, podpísali všetky reprezentačné družstvá vrátane trojnásobnej olympijskej víťazky Anastasie Kuzminy.

Prezídium Slovenského zväzu biatlonu naďalej vyjadruje nádej, že k dohode dôjde ešte pred štartom Svetového pohára a sestry Fialkové reprezentovaním Slovenska zúročia celú prípravu, ktorú absolvovali zo štátnych zdrojov prostredníctvom VŠC Dukla Banská Bystrica a Slovenského zväzu biatlonu.

Prezídium SZB, 11. novembra 2018 Banská Bystrica